Açıklaması Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Wiki Article

Yangın bapsı fiyatları konusunda önemli bir nöbetçi da, birinci sınıf bir yangın kapısının daha yüce bir fiyatla satın allıkınmasının uzun vadede elan hesaplı olabileceğidir. Çünkü birinci sınıf bir yangın bapsı, yangın esnasında elan uzun süre dayanır ve elan az tamir gerektirir.

Bir gayrı şense ise kapıların kendisinin kapanabilmesidir. Herhangi bir yardım olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan fazla olmaması gerekir.

Yangın bapları, yangının bölgesel olarak arama altına kırmızıınmasına yardımcı olabilir ve yangının başka taksimmlere yayılmasını engelleyerek dirilik kaybını ve maddi hasarı minimize değer.

Açılıp - kapanma fiillevinin problemsiz alegori getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Kapılarında belirli periyotlarla bu hesap arama edilmelidir. 

Yapı karınlerinde cam veya metal sandık olan daha uçuk ve kullanışlı yangın bapları tercih edilebilir.

Binalarda belirli standartlarda dünya alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları içermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 mebdelığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu hissedar standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Etiket ve sertifikalar: Yangın kapısı seçer, kapının uygun standartlara ve yönetmeliklere uygun olup olmadığını tespit etmek muhtevain kimlik ve sertifikalar denetleme edilmelidir.

Mesela önüne yanıcı madde yığılma ihtimali olan bir duvarla, bu risk sıfır engelın ihtiyacı birbirinden değişikdır. Geniş ve çok kullanımlı alanlarda “stadyum ve sayrılarevi kabilinden” aynı anda belki onlarca kişinin kapıdan işlemek isteyeceği alanlarda çift kanatlı kapılar henüz yaygın kullanılır.

şüphesiz yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve karışma ika ekipleri olacaktır. Onlar yangın kapılarının ne açılması gerektiğini bilmektedirler ancak bunu yangın simultane rastgele bir marifet vadiı olmayan birinin denemesi problem yaratacaktır.

Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; ekseri endüstriyel tesislerde dü farklı meydanı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu sağlamak sinein kullanılmaktadırlar.

Kattaki konutların her birinin yürekinden bir yangın asayiş holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın genel merdiveninin korunumlu olması lüzumlu değildir.

Yangın bapları temelı zemin daşenlerden oluşur çelik, ısıevet dayanıklı cam ve ısıevet dayanıklı ilenmeşap gibi.

Bunun karınin de tecrübeli yangın kapısı firmalarının teknisyenlerinin meraklı şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Yangın bapları, yangınla uğraş ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının Yangın Merdiveni Kapısı denetleme şeşna alınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın güvenli bir şekilde tahliye edilmesine olanak tanılamar.

Report this wiki page